Csökkenő előrejelzés: megijedt volna a Samsung az Apple-től?

0 1,450

Egyes találgatások szerint a Samsung elrendelte az alkatrészgyártóinál Tajvanon, hogy a harmadik negyedévben, azaz a Q3-ban, a vártnál 25%-kal kevesebb terméket hozzanak létre a Galaxy S5 számára. Néhány forrás úgy tartja, hogy erre a drasztikus lépésre azért van szükség, mert sokan az iPhone 6-ra várnak, így pedig az érdeklődés csökkenni fog. Azonban mások úgy gondolják, hogy szeptemberben a Samsung komoly meglepetést fog okozni, s jöhet egy teljesen új, iPhone-killer készülék.

AZ előrejelzések szerint a Samsung a második negyedévben összesen 21 millió Galaxy S5-öd adhat el, azonban a harmadikban már csak 15 millióra számítanak. Ráadásul a Samsung Galaxy S4 számait is módosították, 6 millióról 5 millióra. Éppen ezért felmerült az, hogy a Samsung nem bízik a saját terméke erősségében, s inkább óvatosabban becsül. Többek szerint azonban ez teljes badarság, a dél-koreai vállalat tervez valamit.

Az utóbbi feltételezést erősíti az is, hogy egyre többet beszélnek egy erősebb, prémium Galaxy S5-ről, mely megrengetheti a piacot. Nyilvánvalóan az eddigi potenciális vásárlók már a kivárása játszanak, s ha valóban megjelenik az új modell, az a jelenlegi zászlóshajó eladási adatain jelentősen megérződik.

Tehát nem érdemes az Apple-re fogni a kialakult helyzetet, a Samsung nem egyszer bizonyította már azt, hogy olyan innovatív és vezető vállalat, mely semmitől sem riad meg. Mi már nagyon várjuk, hogy mi lesz ebből a helyzetből. És Te?

(Borítókép: vr-zone.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá