Olcsó, mégis elképesztő 4K-s monitorral robbantana a Samsung

1 1,375

A Samsung ismételten óriási dobásra készül: az Intellel karöltve azon dolgoznak, hogy olcsó, mégis nagyszerű 4K-s monitorral lássák el azon felhasználókat, akiknek nem telik több százezer forintos változatra. Ha a terv beválik, akkor nagyjából 80 ezer forint körüli árcédulával kerülhet ki a boltok polcaira a dél-koreai vállalat újdonsága. Igaz, erre még egy kicsit várni kell.

Bár a 650 és a 900 dollár körüli ársávban mozgó 4K-s monitorok a piac többi szereplőjéhez képest olcsónak számítanak, azért a 143 ezer és 198 ezer forint körüli összeg egyáltalán nem mondható barátinak. Ráadásul úgy, hogy komoly kompromisszumokat kell kötni, hiszen ezek nagyrészt TN paneles kijelzők.

Ezeknek a legnagyobb hibája az, hogy nem nyújtanak olyan nagy betekintési szöget, illetve a PLS megoldáshoz képes sokkal gyengébb képminőséget produkálnak. Éppen ezért a Samsung az Intellel karöltve megpróbál egy olyan 4K-s monitort fejleszteni, mely jóval pénztárcabarátabb, ráadásul nem TN, hanem PLS panelen nyugszik.

Ha minden jól megy még az idén piacra dobhatják ezt a közös fejlesztés, mindössze 399 dolláros fogyasztói áron. A 4K-s 23,6 hüvelykes kijelzőt a világpiacra szánják, így reményeink szerint Magyarországra is el fog jutni ez a termék. Egyelőre kérdéses, hogy a Samsung és az Intel milyen kondícióban dolgozik együtt, de mindig boldogok vagyunk ha két, ennyire innovatív és nagy cég közösen fejleszt valamit. Te ilyen áron vennél 4K-s monitort?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. Mindig is erről álmodtam. Amióta megszülettem minden este ez a visszatérő álmom! És végre valóra válhatott.

    Egyszerűen hihetetlen!

Szólj hozzá