Az amerikai védelmi minisztérium jóváhagyta a Samsung KNOX szoftvercsomagot

0 581

A vállalati és üzleti szektorban eddig a Blackberry volt a fellegvára a mobilpiacnak, mivel támogatta az adatok nagyfokú biztonsági funkcióit valamint elég erős titkosítást használt arra, hogy a vállalati ügyfelek értékes adatai ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.

A Blackberry bukásával azonban sok vállalat próbál a helyére lépni, köztük a Samsung is. Jó eséllyel pályázhat is a helyére, mivel a Samsung nemrég bejelentette, hogy az amerikai védelmi minisztérium nemrég jóváhagyta öt KNOX szoftvercsomaggal felszerelt Galaxy készülék támogatását.

A Samsung KNOX szoftvercsomag biztonsági szolgáltatásai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy üzleti és személyes tartalommal együttesen rendelkezzenek ugyanazon a készüléken. Az amerikai védelmi minisztérium a Galaxy S4, a Galaxy S4 Active, a Galaxy Note 3, a Galaxy Note Pro 12.2 és a Galaxy Note 10.1 (2014 változat) készüléket vették fel a Defense Information System Agency (DISA) listájára.

Bár ez egy hatalmas lépés a Samsung számára, nem feltétlenül jelenti, hogy a DoD (Védelmi Minisztérium) egyből ezeket a készülékeket fogja használni, de a tanúsítvány alapján lehetőséget teremt a munkavállalóknak, hogy használhassák ezen eszközöket.

A múlt hónapban egyébként az Egyesült Királyság kormánya adott hasonló tanúsítványokat a Samsung KNOX szoftvercsomaggal felszerelt eszközökre.

További részletek itt: Samsung KNOX

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá