Megjelent a legújabb Google Android 4.4.3-as frissítés!

A Google jelenleg legfrissebb Androidos rendszerének fő változata a 4.4-es KitKat még múlt év végén érkezett meg a felhasználókhoz, mely a 4.3-as Jelly Beant váltotta. A visszajelzések alapján a KitKat jóval stabilabb és gyorsabb működést biztosít, de sajnos akadtak hibák, melyet a Google azóta a 4.4.1-es és 4.4.2-es frissítésben próbált orvosolni.

A Google a tegnapi nap folyamán bemutatta az Android legújabb frissítését is, mely a 4.4.3-as verziószámot kapta. Eget rengető újdonságokra persze nem kell számítani, de a fejlesztőknek sikerült javítaniuk pár valóban idegesítő hibát, valamint a felhasználói felületen is csiszoltak egy kicsit.

A hibajavítások közül kiemelkedik a kamera-process hibája, melynek lényege, hogy amennyiben olyan alkalmazást futtattunk, mely használta a kamerát, akkor annak bezárását követően a kamera process nem állt le, így a készülék ugyanúgy magas órajelen dolgozott és tovább is melegedhetett.

Ez azonban már a múlté, végre nem fog olyan gyorsan merülni az akkumulátor sem. A rendszerben történt néhány biztonsági hibajavítás is, valamint a visszajelzések alapján a rendszer is gyorsabban fut, mint az előző változat.

A leglátványosabb újdonság, hogy a frissítés érintette a tárcsázó képernyőt is, melyben új színek jelentek meg, valamint új elrendezések kerültek az átalakított híváslistába is, mely talán jobban passzol a KitKat designjához.

A frissítés amúgy első körben természetesen a Google saját Nexus készülékeihez lesz elérhető, de hamarosan várható, hogy más nagy mobilgyártók is integrálni fogják készülékeikbe és elérhetővé teszik a frissítéseket.

A Samsung egyébként jelezte, hogy a Samsung Galaxy S4 (GT-I9505G) Google Play Edition készülékükhöz már el is érhető a legújabb 4.4.3-as frissítés és a következő hetekben várható, hogy további készülékekre is kiadják a legújabb verziót.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá