Hivatalosan is bemutatkozott a világ első Tizen rendszerű Samsung Z mobilja

0 800

A tegnapi napon a Samsung lerántotta a leplet az első kereskedelmi forgalomba is kerülő Tizen alapú operációs rendszerrel felszerelt mobilkészülékéről. A Samsung Z lesz tehát az első olyan eszköz, amely a Tizen mobiloperációs rendszer felhasználóknak szánt első rendszerét futtatja majd.

A tegnapi nap San Franciscoban kezdődött Tizen konferencián bár a Samsung nem tárta a nyilvánosság elé a készüléket, de a TheHandheldBlog készítőinek sikerült videóra venniük annak működését egy demó készüléken, mely prezentálja annak erejét.

Egyértelmű, hogy a Samsung hamarosan szakítani szeretne a Google Android környezetével, de jól látható, hogy a Linux alapú Tizen rendszer jó nagy adag “ihletet” merített az Androidos mobiloperációs rendszerből.

A TouchWiz felhasználói felület kísértetiesen hasonlít az Androidra, de a Samsung meglátása szerint jóval több felhasználót fognak nyerni, mivel a visszajelzésekből az derül ki, hogy a fogyasztóknak tetszik az új rendszer. A Tizenben ugyanúgy megtalálható a dock a képernyő alján, a szabadon szerkeszthető képernyő, melyre ugyanúgy alkalmazás ikonokat valamint widgeteket tehetünk ki.

A Tizen elsőre egyébként igencsak fapadosnak mondható, de jól látszik, hogy lényegesen gyorsabban fut, mint az Androidos rendszer. A Samsung Z egyébként első körben pár hónap múlva Oroszországban debütál majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá