A Facebook-os ismerődeid a barátaid vagy az ellenségeid?

0 1,716

A Kaspersky elkészítette a Friend or Foe ingyenes Facebook alkalmazását amelynek használatával egyszerűen kideríthető lesz, mennyire is vagyunk népszerűek a közösségi oldalon lévő barátaink között.

Mindössze egy kattintással ugyanis kideríthetjük a Friend or Foe segítségével, hogy kik az igazi rajongóink és, hogy vajon kik osztják meg a legtöbb bejegyzésünket. Az alkalmazás legfőbb célja azonban a szórakoztatás mellett, hogy egy rövid és nagyon egyszerű lépésekben hívja fel a figyelmet a közösségi oldalakon keresztül érkező fenyegetésekre.

Akik ugyanis szeretik a különböző elemző alkalmazásokat és megtudni minél többet a közösségi jelenlétükről, azoknak az orosz kiberbiztonsági vállalat által létrehozott eszköz röviden és átláthatóan elemzi a felhasználók Facebook aktivitását. A FriendOrFoe segítségével megtudható az is, hogy pontosan mennyi videót és fényképet tettünk közzé.

Sajnos, mint ahogy megszokott a közösségi oldalak körében, a Facebook is egyre több csalót és “kiberbűnözőt” vonz, valamint sok esetben itt vadásznak a felhasználók személyes adataira is. Nem meglepő, hogy a Facebook a legnépszerűbb célpontok között van az adathalászok listáján is. Mint felmérésekből kiderült, 2014 első negyedévében az összes közösségi oldalt érintő adathalász támadások mintegy 79,5 százaléka a Facebook felhasználókat célozta meg.

Eltekintve a Friend or Foe alkalmazás szórakoztató funkciójától, fontos üzenetet és biztonságvédelmi tippeket is terjeszteni kíván a felhasználók között. Teszi mindezt egyszerű, világos és egyben szórakoztató formában.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá