Hamarosan készíthetőek az alkalmazások a Tizen alapú Samsung televíziókra

A nyílt forráskódú Tizen operációs rendszer úgy tűnik nem csak a Samsung viselhető eszközein fog megjelenni és várhatóan teret hódítani magának. A Samsungnak sokkal nagyobb tervei vannak az új platformmal.

A dél-koreai cég ugyanis a mai nap bejelentette azt a fejlesztői készletét (Developer Kit), melynek segítségével a fejlesztők immár a Tizen alapú Samsung okostelevíziókra is elkészíthetik alkalmazásaikat, programjaikat. Mindezt úgy, hogy a Tizen rendszerrel működő Samsung televíziókészülékek még bemutatásra sem kerültek.

A szoftver lehetőséget biztosít és támogatja majd a kézmozdulatokkal történő adatbevitelt, a különböző mobileszközök, táblagépek párosítását és a hangalapú vezérlést is. És teszi mindezt majd úgy, hogy a fejlesztőknek nem szükséges valós fizikai Tizen alapú televízió készülékekkel rendelkezniük, hiszen számtalan központi beállítást menedzselhetnek akár a számítógépükön is az alkalmazások elkészítése közben.

A fejlesztői készlet a Samsung hivatalos fejlesztői fóruma szerint július elején már meg is fog jelenni, ami azt jelenti, hogy a programozók már most gondolkozhatnak milyen programot is készítsenek.

Persze mindez nehézkes is egyben hiszen a Samsung még azt sem közölte, hogy mikor jelennek majd meg a Tizen alapú televíziókészülékek, nemhogy azt, hogy milyen hardveres tulajdonságokkal fognak rendelkezni azok.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá