Jön a Samsung első Tizen készüléke, a Samsung Z

1 923

Végre úgy tűnik a Samsungnak sikerült megalkotnia, amelyre már nagyon régóta készül, hiszen a koreai gyártó a mai napon hivatalosan is bejelentette első Tizen alapú operációs rendszerrel ellátott okostelefonját, a Samsung Z-t.

A hivatalos közleményben a készülék paramétereit tekintve egy 4,8″-es Super AMOLED kijelzővel ellátott 1280×720-as felbontású érintőképernyőt kapunk majd, valamint egy négymagos 2,3 GHz-es processzort, mely vélhetően egy Snapdragon 800-as lesz. A Tizen operációs rendszerből pedig a legújabb 2.2.1-es változatot.

Az új készülék egyben egy újratervezett és lényegesen letisztultabb dizájnt is kapott, mely jó hír lehet azok számára akik kiábrándultak az előző Androidos változatokból, bár megjegyeznénk, hogy a kialakítás azért jellemzően mégis Samsungos lett és mindazon elemeket tartalmazza, melyről könnyedén azonosíthatóvá válik a márka.

A Samsung Z természetesen ujjlenyomat-olvasóval és pulzusmérővel fog érkezni, valamint tartalmazni fogja az ultratakarékos akkumulátorkímélő módot valamint a Download Booster-t is, mellyel lényegesen gyorsabban tudunk majd letölteni a készüléken.

Hardveres téren a közlemény megemlíti még, hogy a készülék 2GB beépített memóriát és egy 8 megapixeles hátlapi, valamint egy 2,1 megapixeles előlapi kamerát is fog kapni. Természetesen a tárhely is alapból 16GB lesz, melyet MicroSD kártyával bármikor tovább bővíthetünk majd.

A készülék ugyancsak biztosítani fog LTE-A és NFC hálózati támogatást is, valamint infravörös szenzor is beépítésre kerül. Az akkumulátor kapacitása pedig várhatóan 2.600 mAh-es lesz. Úgy tűnik, hogy a Samsung az előző generációs Galaxy S szériákból gyúrta tehát össze a készüléket, de mégis újdonság lesz az új Tizen alapú rendszer, mely bár mindenképp újdonság, de semmi eget rengető különbséget nem mutat az Androidos rendszerrel szemben.

Az árakról és hivatalos megjelenési időpontról még nincs információ, de várhatóan a harmadik negyedévben már a piacon lehet az új Samsung Z készülék. Nektek, hogy tetszik?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. Az eget rengető különbség az áruház, illetve, hogy az adatok nem a Google-mihez, hanem a samsunghoz fognak befolyni.

Szólj hozzá