A háztartásokban is elérhető lesz a Samsung új 1TB-os SSD meghajtója

0 2,286

A dél-koreai gyártó már tavaly piacra dobta első flashmemóriára (V-NAND) épülő Solid State Drive meghajtóit, de akkor azok még csak – főleg az áruk miatt – csak a nagyvállalatok számára voltak elérhetőek.

Az idei évben viszont a Samsung már az otthoni felhasználókra is gondolt, hiszen gyártásba küldte legújabb 2,5″-es 1 terabájtos SSD meghajtóit, mégpedig a 840 EVO szériát.

Az új SSD meghajtók már a második generációs V-NAND memóriachipeket tartalmazzák, amely azért is jó, mert a NAND memóriacellák mérete bár csökkent, ezáltal a kapacitásuk nőtt, de az élettartalmuk ezzel arányosan lényegesen kevesebb volt az írási sebesség miatt.

A Samsung most az új memóriacellák mellett a tárhelykapacitáson is próbált javítani, hiszen a legtöbb átlag felhasználónak már kevés a 256 vagy 512 GB kapacitás. Bár a sorozatban természetesen megtalálható lesz a 128, 256 és 512 GB-os kapacitású modell is, mégis a legjobb hír, hogy 1 terabájtos változatban is elérhető áron kerül majd a piacra az új SSD meghajtó.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Az első Samsung rádiómagnómat még 6 éves koromban kaptam. Azóta is lenyűgöz a dél-koreai cég összes terméke. Igazi Samsung fanatikus vagyok, így szinte minden terméken, melyet használok, a gyönyörű Samsung logó virít!

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá