Skype Translator: Érkezik a valós idejű tolmács

0 2,076

Pár napja egy igen érdekes új funkciót jelentett és mutatott be a Microsoft a nemrég megvásárolt Skype ingyenesen használható telefonálós programjához. Hamarosan ha két más nyelven beszélő ember fog társalogni egymással, úgy egy beépített tolmács valós időben fogja lefordítani a beszélgetést, ezzel átlépve a nyelvi határokat.

A Skype Translate segítségével a Skype kliens érzékeli a hívó általt kimondott szavakat, melyeket a hívott fél részére saját anyanyelvén jelenít majd meg szöveges formában. A Microsoft fejlesztői szerint egyelőre az angol nyelv mellett a népszerű világnyelvek (francia, német, spanyol) lesz megtalálható első körben, de a támogatott nyelvek listája folyamatosan bővülni fog.

A Code Conferencen bemutatott újdonság Satya Nadella Microsoft vezérigazgató szerint még ebben az évben megérkezik és elérhetővé válik majd a felhasználók számára. A jó hír pedig, hogy minden olyan készüléket támogatni fog az újdonság, melyeken futtatható a Skype, vagyis az összes okosmobilban, táblagépen legyen az akár Androidos vagy más gyártmányú készülék.

Természetesen jó hír ez a Samsung készülékek tulajdonosainak is, bár arról még nincs egyelőre hír, hogy az új Skype Translatort díjmentesen biztosítja-e majd a Microsoft a felhasználók számára.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá