Galaxy Gear: viszlát Android, hello Tizen

0 1,196

Hivatalosan is búcsút inthetnek az Androidnak a Samsung első generációs okosórájával rendelkezők.

Mint az köztudott, a Samsung újonnan bemutatott Gear 2 és Gear 2 Neo okosóráin tavalyi modelljével ellentétben már a Tizen rendszer teljesít szolgálatot, ami persze nem túl meglepő, már annak fényében legalábbis, hogy a szóban forgó OS sokkal jobban illik a hordozható technológiás kütyükhöz, hiszen általa több funkció is igénybe vehető, nem beszélve az akkumulátor üzemidejét kímélő megoldásokról. A rendszer előnyei tehát vitathatatlanok, ezt a mai naptól ráadásul már a gyártó korábbi kiegészítőjével rendelkezők is élvezhetik.

Még május közepén számoltunk be arról, hogy a Samsung egyszerű módon oldaná meg okos kiegészítőinek későbbi frissítését, méghozzá úgy, hogy egyetlen közös platformra rendezné mindegyiket. Így nem csak a jövőben érkező javítások és kiegészítő tartalmak lennének könnyebben telepíthetőek, hanem egyúttal jócskán lerövidülhetne az újonnan érkező szoftverek iránti várakozás is.

Bár erre vonatkozóan nem jelölt meg konkrét időpontot a Samsung, a várakozásnak a mai nappal hivatalosan is vége, ami annyit jelent, hogy mától a Galaxy Gearrel rendelkező tulajdonosok egy egyszeri frissítéssel pár pillanat alatt Tizenre cserélhetik az okosórájukon található Androidot.

A SamMobile megjegyezi: az új rendszer kizárólag a Samsung Kies nevű programján keresztül telepíthető. A frissítés erősen javasolt, hiszen számos extrához juthatnak majd így a Galaxy Gearrel rendelkezők, amelyek alapból eddig nem voltak megtalálhatók az órán.

(kép: pocketnow.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá