Szenzorokkal mentené meg életünket a Samsung

0 803

Egy teljesen új, az egészségi állapotunkat nyomon követő platformot mutatott be a dél-koreai gyártó. A felhőalapú szolgáltatáshoz futurisztikus eszköz is társul majd.

A mobilgyártók szempontjából az már szinte vitathatatlan tény, hogy a megapixelek és a kijelző méret melletti következő nagy csatatér az egészség lesz. A cél nem kisebb, minthogy az okoseszközöket egy teljesen új szintre emeljék, azonban a tömérdek adat begyűjtéséhez és elemzéséhez mindenekelőtt egy optimális felületre van szükség. Ebben szerzett most magának utcahossznyi előnyt a dél-koreai gyártó újonnan bemutatott platformjával.

A SAMI-t (így nevezik a szolgáltatást) egy intelligens felhőalapú megoldásként kell elképzelni, amely egy digitális kivonatként üzemel majd. Feladata elsősorban az lesz, hogy egyetlen átlátható felületre rendezze, és emellett tárolja a felhasználótól előzetesen begyűjtött egészségügyi adatokat, amelyek alapján a fejlesztők majd különféle alkalmazásokat lesznek képesek elkészíteni.

kép: technobuffalo

kép: technobuffalo

A tömérdek adat begyűjtése persze kompatibilis eszköz nélkül mit sem érne, így a felhőszolgáltatáshoz szorosan kapcsolódó futurisztikus karpántot is bemutatott a gyártó.

A Simband névre keresztelt eszköz elsőre egy hagyományos okosóra küllemét idézi, azonban funkcionalitás terén jóval többre lesz képes annál: a felhasználó csuklójára helyezve a készülékbe épített szenzorok folyamatosan monitorozzák majd annak testhőmérsékletét, oxigén szintjét, beleértve a szívverést és más egészségi állapotunkra vonatkozó jellemzővel, melyeket a kütyü aztán a már említett felhőbe küld.

Más gyártók termékeivel ellentétben a Simbandet egy teljesen nyíltplatformú kiegészítőként kívánja majd értékesíteni a Samsung, remélve, hogy másoknak is megtetszik az ötlet és elkészítik sajátjukat.

Arra a kérdésre viszont, hogy mikortól és mennyiért lehet majd hozzájutni ezekhez az okos kiegészítőkhöz, egyelőre csak annyit válaszolt a Samsung: egyhamar biztosan nem.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá