A Samsung bemutatta a világ legvékonyabb cserélhető objektíves fényképezőjét

0 1,402

A Samsung Electronics Co., Ltd bemutatta az NX család legújabb tagját az NX minit, a világ legvékonyabb és legkönnyebb cserélhető objektíves fényképezőgépét. Apró, elegáns kialakításának és lélegzetelállító képminőségének köszönhetően az NX mini SMART kamera a minőségi fotózás leghatékonyabb eszköze. NFC és WiFi képességével pedig a felhasználók rögtön a felvétel készítését követően, gyorsan és könnyedén megoszthatják lenyűgöző, részlet gazdag fotóikat barátaikkal.

„A Samsung az NX család új tagjánál is a minőséget tartotta szem előtt, azonban a készülék használatának egyszerűségére is külön figyelmet szentelt, a felhasználók így könnyedén megörökíthetik a kincset érő pillanatokat, majd meg is oszthatják azokat bárhol és bármikor. A Samsung 2011-ben a „selfie” trend úttörőjeként mutatta be az első kihajtható érintőképernyős kameráját, amely választ adott napjaink megváltozott vásárlói igényeire mind a kreativitást, mind pedig a stílust tekintve – mondta el Kunos Balázs mobil és képalkotási üzletág vezetője. – Az NX mini kompakt, kis helyen is elférő kialakításának és a hibátlan csatlakozási képességeinek köszönhetően a trendi fiatalokat is az ujja köré csavarja, hiszen ezzel mindig a társasági élet élvonalában mozoghatnak, miközben kreatív, szórakoztató képeket készíthetnek.”

158 grammos tömegével (csak a váz) és ultravékony (22,5 mm) kialakításával az NX mini akár zsebbe is csúsztatható, miközben azt a teljesítményt nyújtja, amit a legigényesebb fotósok is megkövetelnek. A fényképezőgép kemény fém vázzal és bőrhatású borítással rendelkezik, és négy különböző árnyalatban lesz elérhető, kezdetben fehérben, később pedig rózsaszín, mentazöld és barna színű készülékek is megvásárolhatóak lesznek, így mindenki megtalálja a saját stílusának megfelelő árnyalatú kamerát.

Az utóbbi időkben a „selfie”, vagyis az önmagunkról készített portrékép kifejezés mindennapi szókincsünk részévé vált, népszerűsége pedig azóta is töretlen. A Samsung az NX minivel ennél is tovább megy, és az új „wefie” trend élére áll, amely a „selfie”-hez hasonló módon készített fotót jelent azzal a különbséggel, hogy itt kettő, vagy több ember szerepel a képen. Az új trendre reflektálva az NX mini széleskörű, exkluzív funkciókkal tart lépést az irányzattal, még egyszerűbbé téve a felhasználók számára a „selfie” készítés élményét. Így a 75,2 mm-es (3 hüvelyk) Flip and Touch Display, vagyis a kihajtható és 180 fokban elforgatható érintőképernyő segítségével a felhasználók még könnyebben készíthetik el portréikat. Az NX mini dinamikus optikai teljesítményt, éles, tiszta, minőségi képet nyújt, így a fotóalanyokról mindig csak előnyös képek készülhetnek. A 9mm-es széles látószögű objektívnek köszönhetően pedig akár kartávolságból is lehet csoportképet készíteni, hiszen egy nagyobb társaság is elfér a képkeretben.

Az előnyös testhelyzet megtartása, és az exponáló gomb megnyomása egyidejűleg elég nehéz feladat, amelyre az NX mini új Wink shot (kacsintás-vezérelt exponálás) funkciója jelent megoldást, így a felhasználók manuális vezérlés nélkül is megörökíthetik a pillanatot. A felhasználónak csak be kell állítania készüléket, hogy aztán egyetlen pillantással elindíthassa az exponálást. A készülék pedig a pislogás érzékelését követően, 2 másodperc múlva, egyetlen gombnyomás nélkül automatikusan elkészíti a fotót.

Vékony, kisméretű megjelenése ellenére az NX minibe hatalmas teljesítmény szorult. A nagy 20,5 MP-es BSI CMOS érzékelő segítségével kimagasló minőségű, a legapróbb részletekig kidolgozott képeket képes készíteni. A kategória más modelljeivel összehasonlítva az NX mini rendelkezik a legmagasabb felbontással, így képeit kifejezetten élénk színvilág jellemzi.

Az NX mini lenyűgözően gyors, másodpercenkénti 6 képkockás folyamatos exponálási sebessége lehetővé teszi, hogy hiánytalanul, minden apró mozzanat megörökíthetővé váljék. A szintén gyors 1/16000 másodperces záridőnek köszönhetően pedig a mozgás közben készített képek is hihetetlen aprólékossággal, elmosódottság nélkül jelennek meg.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá