Felébredt a kómából a Samsung vezetőelnöke

0 2,918

Javul az állapota Lee Kun-heenek, aki közel két hétig feküdt kómában miután nemrégiben szívrohammal szállították kórházba.

Még május elején adtunk hírt arról, hogy a Samsung Electronics 72 éves alapítóelnökét korábban légzési nehézségek miatt kórházba szállították, akin beérkezését követően azonnal műtétet hajtottak végre, Lee Kun-heenél ugyanis a szívmegállás megelőző tüneteit diagnosztizáltak a kórház orvosai.

A milliárdos Samsung-vezér vasárnapig feküdt kómában, amikor is felébredt, azóta pedig fokozatosan javul az állapota. A kórház szóvivőjének beszámolójából kiderült: Lee állapota egyelőre stabil, a tüdő és más szervek normálisan működnek. A szóvivő arra a kérdésre viszont, hogy az alapítóelnök tud-e már beszélni, nem kívánt válaszolni.

A kórházi tisztviselők elmondása szerint Lee vasárnapig teljes kómában feküdt. Családtagjai aznap tettek nála látogatást, amikor is hirtelen kinyitotta a szemét, majd a televízióban éppen futó koreai baseball meccset kezdte figyelni.

Az orvosok szerint úgy tűnik, a 72 éves milliárdos túl van az életveszélyen, és minden adott a neurológiai felépüléshez, ez a folyamat azonban meglehetősen hosszú.

Lee Kun-hee kórházba kerülésekor a Samsung Electronics részvényeinek értéke több pontot is csökkent, melynek kapcsán az idősödő alapítóelnök lemondása is szóba került. Helyét az eddigi hírek szerint fia vehetné át, ő tűnik ugyanis a legalkalmasabbnak a feladatra.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá