Így próbálja a Facebook megszerezni a titkos adatainkat

0 1,920

Eddig is komoly kritikák érték a Facebook-ot, ugyanis a szájt esetenként már-már többet tud rólunk, mint saját családtagunk. Persze voltak olyan adatok, amiket még a közösségi oldalnak sem adtunk meg, de úgy tűnik, hogy ez nem marad sokáig így: közösségi nyomásgyakorlással próbálnak minket rávenni arra, hogy fedjünk fel további információkat magunkról.

A régi, idilli időkben, ha néhány személyes rubrika üresen maradt (családi állapot, szülőváros, munkahely, iskola stb…) a Facebook-on, akkor az oldal nem jelenítette meg a profilunknál. Mivel azonban a közösségi portál – a hirdetések miatt – a lehető legtöbb információt szeretné megtudni rólunk, a későbbiekben megjelent belépéskor egy figyelmeztető ablak ami mutatta, hogy az adatlapunk nem 100%-os. Persze ezt gyorsan el lehetett tüntetni, ezért a Facebook radikálisabb eszközöket vet be.

Az egyik legújabb funkció a kérés (Ask), mely egyébként szimpla adathalászat. Ha valamelyik adatod nincsen kitöltve, akkor az ismerőseid megkérhetnek arra, hogy töltsd ki azt a mezőt. Lehet úgy is, hogy az nem nyilvános, így arról csak te (és a Facebook) fog tudni. Egyesek elnevezték randigombnak, ugyanis vélhetően a legtöbben arra lesznek kíváncsiak, hogy az adott ismerősnek van-e valakije. Te mit gondolsz erről az új funkcióról?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá