Itt egy újabb izgalmas Samsung-szabadalom

Újabb hordozható technológiás készülék terveit védette le a dél-koreai óriás. A szabadalom kapcsán több kérdés is felmerül: talán így fest majd a gyártó első Android Wearrel dolgozó okosórája?

Újfent izgalmasnak mondható szabadalmi tervre vonatkozó kérvényt nyújtott be a Samsung az Amerikai Egyesült Államok szabadalmi tervek levédetésére szakosodott hivatalánál. A SamMobile által nyilvánosságra hozott tervek szerint a koncepció nem más, mint egy újabb viselhető kiegészítő, pontosabban egy okosóra, amely különféle gesztusvezérlés által kiadott parancsok teljesítésére is alkalmas.

kép: sammobile

Az oldal – az óra kivételes külleme mellett – szóvá teszi azt a tényt is, hogy talán ez lesz a gyártó első Android Wear operációs rendszert használó terméke. Az androidos alapokon működő rendszert még a Google mutatta be néhány hónappal ezelőtt. A rendszer egyik jellegzetessége, hogy azt kifejezetten az okosórákhoz, illetve egyéb viselhető kütyükhöz tervezte a Google, amelyhez különféle, a keresőóriáshoz tartozó szolgáltatások is igénybe vehetők lesznek, mint a hangalapú keresés, vagy a GPS navigáció, de a gyártó kiemelt figyelmet fordít használója egészségi állapotának monitorozására is.

A SamMobile hozzáteszi, bár az utóbbi napokban ugyan egyre több olyan pletyka került elő, amely a Samsung közelgő telefon nélkül is használható okosórájával kapcsolatos, a fentebb említett szabadalom aligha kapcsolódhatna ahhoz, hiszen ez utóbbit csak nemrég védette le a gyártó, míg előbbi már hetek óta kering a levegőben.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. ezt vajon kitől lopták? remélem nem lesz vizsgálat az ügyben, mert a végén még újra papírokat kell megennie egy koreainak, nehogy a hatóságok kezébe jusson a lopásuk bizonyítéka…

Szólj hozzá