Instagram-fotókkal lehet fizetni egy londoni étteremben

0 898

Egészen új szintre emeli a közösségi média egyre meghatározóbb szerepét egy londoni étterem: az Instagramra feltöltött fotókkal helyettesítik a hagyományos készpénz vagy bankkártya alapú fizetési módot.

Az Instagrammot viszonylag gyakran használóknak is ismerős lehet egy-egy finom falatról készült fotó, amellyel még a legegyszerűbbnek mondható vasárnapi ebéd is pillanatok alatt királyi lakomává varázsolható, hála a szolgáltatás által igénybe vehető szűrők sokaságának. A látványosság mellett persze azért egyéb előnyei is vannak az Instagramnak, ami már a nagyvállalatok és világmárkák elsődleges marketingeszközévé és a fogyasztókkal való kommunikációs csatornává nőtte ki magát. Ez utóbbihoz hasonló céllal fogott nemrég egy igazán érdekesnek mondható kampányba a gyorsfagyasztott élelmiszerekkel is foglalkozó Birds Eye.

Az egyéb tengeri herkentyűkről is ismert vállalat (svéd és amerikai mintára) elindította az Instagram-fotókkal kiváltható fizetési opcióját, mely által London egyik nívós éttermében a vendégek a rendelt fogásról készült fotókkal is rendezhetik számlájukat.

Ehhez semmi mást nem kell tenni, mint a helyszínen megrendelt ételről egy fotót készíteni – amelyhez egyébként az Instagram egyik leghíresebb kajafotósa, Marie Marte is hasznos tippekkel látja el a vendégeket – majd az ily módon készült műveket a kapcsolódó hashtagekkel ellátva, feltölteni a szolgáltatás felületére.

A kampány keretében készült weboldalon a szervezők azt ígérik, a legjobb alkotásokat rövidesen egy bárki által megtekinthető online fotóalbumban is közzéteszik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá