Androidra is megjelenik az egyik legjobb jelszó-emlékeztető app

0 3,020

Június 10-e két dolog miatt is fontos lehet az androidos felhasználóknak: egyrészt akkor jelenik meg a kategóriáján belül legjobbnak tartott 1Password, másrészt – az egyébként több ezer forintos alkalmazáshoz – ennek apropóján néhány napig teljesen ingyen lehet majd hozzájutni.

Az Apple mobileszközeivel rendelkezők már tudhatják, hogy a jelszómenedzselős alkalmazások közül az egyik legnépszerűbbnek a 1Password nevű darab számít, amelyet megjelenése óta jó pár ezren töltöttek le és értékeltek a legmagasabbnak számító értékeléssel. Az alkalmazás kuriózumát a feltörhetetlennek számító titkosítás mellett a jelszavak közös felületre való rendezhetősége jelenti, mely által bármilyen szolgáltatáshoz tartozó jelszavunkat – legyen az bankkártya vagy email fiók – egyetlen átlátható helyen csoportosíthatjuk, illetve tárolhatjuk.

A program további sajátosságai közé tartozik még az egyedi és rendkívül erős kódok generálhatósága, valamint a központi zár szerepét betöltő funkció, amely segítséget nyújt abban, hogy jelszavainkat – bonyolultságuktól függetlenül – soha ne felejtsük el.

kép: agilebits

Az alkalmazás eddig kizárólag az iOS rendszerű készülékekre volt csak elérhető, ám az app fejlesztőinek korábbi bejelentése szerint rövidesen már az androidosok is élvezhetik előnyeit.

A bejelentés kapcsán ráadásul egy másik örömhírrel is szolgáltak: mint az kiderült, a 1Password június 10-én lesz tölthető, de ami ennél is fontosabb, hogy az alkalmazást augusztus 1-ig teljesen ingyen lehet majd beszerezni. Ez utóbbi már csak azért is érdemleges információ, mert az app amúgy 18 dollárba, azaz kb. 4 ezer forintba kerül.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá