Virtuális valóságra gyúr a Samsung is

Valóban komolyan gondolja a virtuális valóságba való lépést a Samsung is, ráadásul olyannyira, hogy még egy különálló eszközt is fejlesztenének hozzá. A hírek szerint a munka már javában zajlik, a készülék a jövő kütyüi mellett néhány most megjelent termékekkel is kompatibilis lesz.

A ma még nagyon scifinek tűnő virtuális valóság rövidesen elképesztő ütemben válik mindennapjaink részévé. A technológia minden velejáró előnyét mára jó pár vállalat felismerte, köztük például a Facebook is, aki nemrég fel is vásárolta az első igazán ilyen eszközt fejlesztő céget. A közösségi oldal mellett a terület kiaknázatlanságában rejlő előnyökre egyebek mellett már a Sony is felfigyelt, most pedig a Samsungról érkeztek hasonló hírek.

kép: engadget

Az Engadget azt írja, a dél-koreai gyártó már javában teszteli saját, házon belül fejlesztett VR-eszközét, amely az oldal értesülései szerint egy fejen hordható, tehát teljesen különálló készülék lesz, amely nem csak a vállalat jövőben megjelenő termékeivel (telefonjával és okosórájával) lesz kompatibilis, hanem néhány már most kapható eszközzel, mint például a Galaxy S5-tel. Az Engadget egyebek mellett azt is tudni véli, hogy az eszközt a mostanság igencsak felkapottnak számító Tizen-rendszer egyik speciális verziója hajt majd.

Arra vonatkozóan, hogy a készüléket mi célból fejleszti a Samsung és, hogy pontosan mikor mutatják be, még nem tudni. Az oldal szerint azonban már nincs olyan messze a megjelenés, amelyre szerintük még az idei évben sor kerül.

(borítókép: theconversation.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá