Galaxy S5-tel tennének rendet a holland rendőrök

0 825

Elsősorban a bűnüldözésben vennék hasznát az új Samsung mobil képességeinek, erre azonban legkorábban csak 2015 környékén kerülhetne sor.

Az ujjlenyomat-olvasó kapcsán többeknek a biztonság és az adatvédelem ugorhat be elsőre, pedig a biometrikus funkció az online vásárlások terén sem éppen haszontalan, sőt: egyre többen kezdik felismerni az eddig csak telefonokban létező szenzor más területeken való egyelőre kiaknázatlan lehetőségeit. Ezek közé tartozik például a holland rendőrség is, akik ultramodern megoldásokat vetnének be a bűnüldözés korszerűsítésére.

Az Android Planet beszámolójára hivatkozó SamMobile azt írja, a holland rendőrség nemrég mintegy 35 ezer Galaxy S5 készüléket rendelt a Samsungtól, hogy azokat egy speciális alkalmazással kibővítve, ujjlenyomatok és egyéb hatósági dokumentumok szkennelésére használják.

Az oldal szerint a technológia bár egyelőre inkább elméleti, semmint gyakorlati szintű, a jövőben az sincs kizárva, hogy a telefonok segítségével egy-egy utcai igazoltatás során már akár a helyszínen azonosítani lehetne majd a feltételezett elkövetőt.

Az Android Planet bár mindkét félt megkereste, egyikük sem volt hajlandó megerősíteni az eddigi információkat. Az oldal mindenesetre hozzáteszi, ha a szóban forgó dolog meg is valósul, az elképzelések gyakorlati szintű működéséhez rengeteg tesztelésre és vizsgálatra lesz szükség, így a procedúra éles helyzetben való bevetésére legkorábban csak jövő év közepén kerülhet sor.

(borítókép: 3g.co.uk)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá