10 milliónál jár a Spotify előfizetők száma

0 954

Alig egy év leforgása alatt közel kétszeresére növekedett a népszerű streaming zeneszolgáltatás előfizetői bázisa.

Ha eldőlni (egyelőre) nem is látszik, de mindenképp érdekes képet fest a Verge kapcsolódó bejegyzése a jelenlegi streaming alapú zenepiac erőviszonyairól: míg a Beats Musicra 1 milliónál is kevesebben, addig a Spotify-ra jóval többen, már több mint 10 millióan fizetnek elő. Az újabb jelentős mérföldkő kapcsán további adatokat osztott meg a szolgáltatás mögött álló vállalat.

Tavaly márciusban még csak 24 millióra volt tehető a havi aktív felhasználók száma, ugyanez a szám mára 40 milliónál jár – ennyien használják havonta a Spotify-t, a felhasználói bázis mindemellett továbbra is elképesztő ütemben növekszik. A Financial Times a mérföldkő apropóján ugyanakkor megjegyzi, hiába a rengeteg előfizető, a Spotify még most sem sorolható a legprofitálóbb vállalatok közé, hiszen a szolgáltatás fizetős és nem fizetős használói között aligha tátongna komolyabb méretű szakadék: míg az előfizetők a prémium funkciók igénybe vételéhez havi 10 dollárt fizetnek, legtöbben inkább az ingyenes opció mellett döntenek, hiszen a Spotify érdemi része még ily módon is remekül használható.

A Spotify 10 milliós előfizetői mérföldkőjének apropóján egy remek táblázatot készített a Verge, melyben a streaming zenepiac meglévő versenyzőit állította egymás mellé. Íme, ennyien fizetnek most elő például a Deezerre.

kép: The Verge

(borítókép: Spotify)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá