Kifejezetten sokan interneteznek mobiltelefonról hazánkban

0 488

Már a magyar lakosság 51 százaléka internetezik mobileszközén keresztül, a tavalyi 39 százalékkal szemben – közölte a GfK piackutató intézet.

A GfK felmérését ismertető közlemény szerint a mobilinternethez használt eszközöket is egyre többen keresik, a tavalyi 49-ről 54 százalékra nőtt az okostelefonnal rendelkezők, 11-ről 19 százalékra a táblagépet használók száma. Ennek megfelelően egy év alatt a hagyományos PC-k és laptopok száma csökkent a háztartásokban, 78-ról 74 százalékra, illetve 58-ról 57 százalékra – olvasható a GfK elemzésében.

Az interneten végzett tevékenységeket tekintve a mobil eszközök még nem vették át a szerepet az asztali számítógépektől, ez 1-2 éven belül várható a GfK szerint. Legszívesebben a chatelést (40 százalékban), a térképalkalmazásokat, a közösségi oldalakat (37-37 százalék) használják a világhálón a mobilozók – derül ki a felmérésből. A mobil eszközökön történő e-mail használat viszont csökkent tavalyhoz képest a tanulmány szerint.

A felmérés egy 1500-as minta alapján készült az idén márciusban, a 15-49 éves, legalább hetente internetezők körében.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá