Már androidos eszközünkön is gyakorolhatjuk a Rubik-kocka kirakását

0 1,386

Rubik Ernő korszakalkotó találmányát mindenhol elismeréssel illették, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakozást nyújt. A Rubik-kocka éppen tegnap töltötte be 40. születésnapját, a jeles esemény apropóján pedig megkerestük az androidos változat legjobbját.

 Generációk meghatározó játékának tartják az 1974-es évek találmányát, Rubik Ernő varázskockáját, amely épp tegnap töltötte be 40. életévét. A Rubik-kocka nevet hivatalosan csak néhány évvel később ragasztotta rá feltalálója, sikerességét pedig remekül illusztrálja az, hogy az elmúlt évek során több mint 350 millió darabot értékesítettek belőle. Mára világszerte számos országban űzik, évente pedig több versenyt is rendeznek tiszteletére.

 Az okostelefonok és táblagépek világában szerencsére már modernebb formában is kipróbálhatjuk a játékot, amely ráadásul még ingyenes is, telefonunkon/táblagépünkön pedig akárhová magunkkal vihetjük.

3D Rubik Cube

 A Google alkalmazásboltjában több Rubik-kockára hajazó játékot is találhatunk, ezek közül azonban nem mindegyik olyan szórakoztató, mint a 3D Rubik Cube, mely esetében bár némi reklámot kell elviselnünk, ezt a kisebb gondot remekül ellensúlyozhatja a program ingyenessége. A 3D Rubik Cube-ban akárcsak a hagyományos kocka esetében egyaránt lehetőségünk van 3x3x3-as verzióban is kipróbálni magunkat. Ha azonban egy fokkal nehezebbé tennénk a játékot, arra is adott a lehetőség, hogy változtassunk a paramétereken.

 A 3D Rubik Cube teljesen ingyen tölthető le az androidos eszközökre, tapasztalataink szerint pedig még a régebbi készülékeken is remekül játszható. Külön öröm, hogy a játékot magát háttérképként is beállíthatjuk.

 [app]game.gles.rubikcube[/app]

(borítókép: ertekkeresok.network.hu)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá