Samsung: ujjlenyomat-olvasót minden telefonba!

A biometrikus védelem eddig zömében a drágább készülékek kiváltsága volt, a Samsung most azonban változtatna a stratégián: az olcsóbbnak számító mobilokat is hasonló megoldással látnák el.

A mobiltelefonunkon tárolt adataink védelme érdekében minden kétséget kizáróan remek találmánynak számít a biometrikus azonosításra alkalmas funkció, így nem is csoda, hogy egyre több gyárt alkalmazza, amelyet egyesek ráadásul nem csak kizárólag a telefonokba képzelnének el. A jelenlegi helyzet alapján azonban vitathatatlan, hogy ezen tulajdonsággal rendelkező készülékeken egytől egyig méregdrága árcédula figyel, így aztán az esetek többségében az áhított eszköz inkább csak álom marad. Részben ebből az okból változtatna eddigi stratégiáján a dél-koreai gyártó, melynek részleteiről maga Rhee In-jong, a Samsung egyik alelnöke számolt be.

Rhee elmondása szerint igen komolyra fordítanák a szót az adatbiztonsággal kapcsolatban, melynek eredményeként nem elképzelhetetlen, hogy előbb-utóbb az olcsóbb szegmensbe tartozó középkategóriás készülékeket is hasonló biometrikus védelemmel ruháznák fel, mint a most kapható mobilokat. Rhee hozzátette, folyamatosan keresik a különböző védelmi megoldásokat, hogy azokat majd széleskörűen is alkalmazhassák.

A biometrikus védelem kapcsán legutóbb a Samsung rövidesen bemutatkozó Galaxy táblagépeit emlegették, úgy hírlik ugyanis, hogy a Samsung ugyanazt a Galaxy S5-ben is alkalmazott ujjlenyomat-olvasót pakolná ezekbe a masinákba is.

(kép: businessinsider.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá