Komoly frissítést kaphat a Galaxy Gear

1 1,159

A gyártó elsőgenerációs okosóráján köztudottan Android dolgozik, a helyzet azonban rövidesen alaposan megváltozhat: egy frissítéssel Tizenre cserélné a Galaxy Gear operációs rendszerét a Samsung.

Az új név, funkciók és némileg megváltozott küllem mellett új operációs rendszert is kaptak a Samsung idén bemutatott Gear 2 és Gear 2 Neo okosórái, ezzel együtt a gyártó korábbi kiegészítőjével rendelkezők számára égető kérdéssé vált, hogy a Samsung vajon meddig támogatja majd a tavaly megjelent Galaxy Geart? A szóban forgó problémával kapcsolatban azonban úgy tűnik, aggódni biztosan nem kell majd, egy friss hír szerint ugyanis a gyártó egy egyszerű szoftveres frissítéssel Tizenre cserélné a korábbi operációs rendszert, melyhez néhány plusz szolgáltatás is dukálna.

A SamMobile értesüléseire hivatkozó PhoneArena azt írja, a procedúra eredményeként olyan szoftveres funkciók is igénybe vehetők lennének a gyártó előző generációs okosóráján, amelyek jelenleg csak a Gear 2 és Gear 2 Neo tulajdonosainak érhetők el.

Az oldal információi szerint a frissítés megjelenéséről egyelőre mit sem tudni, hiszen a Samsungnak feltehetően több időre van szüksége ahhoz, hogy az új funkciókat a régebbi eszközre is átdolgozza, így nem túl valószínű, hogy erre még az elkövetkezendő hetekben sor kerül.

Frissítés: időközben a SamMobile-nak sikerült megszereznie az operációs rendszer átportolt változatának egy fejlesztés alatt álló verzióját, melyet fel is telepítettek az első generációs okosórára. A végeredményről egy pár perces felvételt is készítettek. Íme:

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá