Bővebben az Ultra Power Saving módról

0 2,256

A Samsung most az Ultra Power Saving módról kíván bővebb információkat elárulni, mely egyaránt hasznos lehet a Galaxy S5-tel már rendelkezők számára is.

Képzeljük el, hogy egy fontos hívásra várunk, amely meghatározó lehet a céges kapcsolatokra nézve, de a telefonunk már éppen lemerülőben van, a híváskezdeményezés pedig feltehetően jókora energiaveszteséggel járna. Arról nem is beszélve, hogy a mobilunk – ahogyan az lenni szokott – még azelőtt lemerülne, hogy az érdemi információt megkapjuk. Amúgy sem nyugalmas állapotunkat mindezek tetejében ráadásul még tovább ronthatja az, ha idegeskedés közben a telefon már régen megadta magát, töltőt pedig nemhogy magunknál, de még a közelben sem találunk. Erre a problémára nyújt megoldást a Samsung legújabb fejlesztése, mely elsőként a gyártó aktuális zászlóshajójában került bemutatásra.

kép: extremetech.com

Az UPSM, vagyis Ultra Power Saving Mode bekapcsolásával még a 10 százalékos töltöttségű készüléket is közel 24 órán át nyúzhatjuk. A titok nyitja, hogy a funkció aktiválásakor a telefon amolyan butított formára vált és kizárólag a legfontosabb szolgáltatásokat, valamint hardveregységeket működteti, míg minden mást letilt.

Az újdonság kapcsán a Samsung öt pontban foglalta össze a funkció legfontosabb tudnivalóit.

1. Korlátozott alkalmazáshasználat

A funkció aktiválásakor a telefon által összesen hat alkalmazás használható: három az alapértelmezettek közül (ébresztőóra, jegyzet, hangrögzítő, számológép) és további három a letöltött appok közül.

2. Fekete-fehér képernyő

Az Ultra Power Saving Mode legfontosabb jellemzője, hogy a funkció bekapcsolásakor a telefon az alkalmazások mellett a kijelző energiaigényét is redukálja, melynek eredményeként a megjelenítő fekete-fehér állapotba vált.

3. Elkülönített felület az alkalmazásoknak

A funkció az általunk kiválasztott funkciókat és szolgáltatásokat, beleértve az alkalmazásokat egy különálló felületre rendezi, így lényegesen áttekinthetőbb használatot biztosít, hogy minden a kezünk ügyében legyen.

4. Se Wi-Fi, se Bluetooth

Az UPSM az adatkapcsolat minden formáját blokkolja, kivéve az sms-t, illetve a hívás fogadást/kezdeményezést.

5. Csak a szükséges hardver

A szoftveres funkciók tiltása mellett az Ultra Power Saving Mode a takarékosabb használat érdekében jelentősen lecsökkenti a processzor energiaigényét is, mely által jóval tovább használhatjuk a készüléket, akár minimális töltöttségi szinten is.

(borítókép: androidbeat.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá