Augusztusban tér vissza a világ legidegesítőbb játéka

0 5,545

11 millió forintot keresett vele naponta, a hirtelen jött népszerűségből adódó stressz és fenyegetések miatt azonban törölte az alkalmazás áruházakból a Flappy Bird-öt annak kitalálója. Több hónapnyi szünet után nyáron tér vissza a játék, az ígéretek szerint sok-sok újdonsággal.

Csupán néhány órája hozta nyilvánosságra, mégis óriási ováció fogadta Dong Nguyen hetek óta várt bejelentését: a fiatal fejlesztő ígéretei szerint augusztusban tér vissza a megújult Flappy Bird-del, melyről már annyit tudni, hogy a klasszikus multiplayer-jellegű, más játékosok egyidejű csatlakozására alkalmas módot sem kell majd hiányolnunk. A vietnámi programozó azt is elárulta, hogy az új játék kevésbé lesz addiktív, mint elődje – jelentsen ez bármit – erről további információt ugyanis egyelőre nem volt hajlandó megosztani, ahogyan arról sem, hogy változtat-e bármit is a program alapjain.

<

A vietnámi származású fejlesztő egyszerű mechanikára és Mario szintű grafikára épülő addiktív játékát rövid idő alatt elképesztő számban töltötték le, mely bár ingyenes volt, a felületén megjelenők reklámoknak köszönhetően napi 50 ezer dollárt termelt. A Flappy Birdöt február 8-án távolíttatta el az alkalmazásboltokból kitalálója, mert nem bírta a népszerűséggel járó stresszt, míg mások szerint a Nintendo fenyegette meg azzal, hogy bepereli.

Dong Nguyen alapötlete időközben számos önálló fejlesztőcéget ihletett meg, köztük az Angry Birds franchise mögött álló Roviot is: a finn kiadó RETRY nevű játékában egy miniatűr repülővel kell manőverezni, de a hírek szerint jóval nehezebb lesz, mint a Flappy Bird.

(kép: Mashable.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá