Mégis lesz KitKat a Galaxy S3-ra?

1 2,409

No persze nem arról van szó, hogy a Samsung meggondolta magát, de néhány külsős fejlesztő szerint igenis megvalósítható lenne a rendszer Galaxy S3-ra való átdolgozása.

Hidegzuhanyként érhette a Galaxy S3 tulajdonosokat a Samsung múlt heti bejelentése, miszerint nem adja ki a legújabb Androidot az említett telefonra a Samsung, annak a meglehetősen csekély memóriamérete ugyanis nem garantálná a rendszer zökkenőmentes működését. (A probléma szerencsére csak az 1GB RAM-mal rendelkező Galaxy S3 készülékeket érinti, így aki ennél többel gazdálkodik, az természetesen minden különösebb beavatkozás nélkül frissíthet majd az új szoftverre.) És ahogy az ilyenkor lenni szokott, közösségi megmozdulás címszó alatt általában akad néhány olyan szakértő, akik közös erőfeszítéseik árán, de végül orvosolják a problémát, ahogyan most is.

Az XDA nevű külsős fejlesztőkből álló csapatnak sikerült átportolni a rendszer működéséhez szükséges fájlokat egy Galaxy Note 2-re, elmondásuk szerint ugyanez a manőver elviekben pedig ugyanúgy kivitelezhető lenne a Galaxy S3 esetében is. A jelenlegi információk szerint a fejlesztőcsapat még dolgozik néhány probléma elhárításán, a beszámolójukból ugyanis kiderült, hogy az ily módon készített rendszerverzió túlságosan nagyméretű.

Mi mindenesetre ettől függetlenül sem javasoljuk a nem hivatalos forrásokból származó rendszerváltozatok telepítését, hiszen a Samsung mérnökei nem véletlenül döntöttek annak visszavonása mellett.

(kép: techloon.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. jesszusom, ennyire ne nyaljatok már a szennyszungnak, ezer helyen megírták már, hogy a touchwiz és az ócska bloatware-jeik zabálják a memóriát!

    az xda meg egy fórum neve, ahol független fejlesztők osztják meg a ROM-jaikat, 1 gigás s3-hoz legalább háromféle kitkat-ot számoltam o_O

    + a cyagenmod is felvette már a támogatott telók közé.

Szólj hozzá