A Galaxy S5 körmére nézne egy amerikai szenátor

0 689

Az ujjlenyomat-olvasóval kapcsolatban több dologra is kíváncsi Al Franken amerikai szenátor, aki aggályai mellett egy kérdésekkel teli levelet is címzett a Samsung illetékeseihez.

Az elmúlt néhány év adatbiztonsággal kapcsolatos ügyeinek hatására jó pár mobilgyártó kezdte el a biometrikus azonosításra alkalmas szenzorok házon belüli alkalmazását, mely érthető mód több kérdést is felvet. Míg egyesek kevésbé törődnek vele, addig számtalan olyan felhasználó is van, akik a funkció használatát aggályaikra hivatkozva inkább mellőzik, vagy legalábbis próbálják, de olyanok is akadnak, akik hivatali pozíciójukat kihasználva vonják kérdőre az adott gyártót. Az amerikai szenátor, Al Franken is ez utóbbiak közé sorolható, a szóban forgó politikus ebben a témában ráadásul nem először hallat magáról.

Tavaly az Apple által bemutatott Touch ID kapcsán kereste fel a cupertinói vállalatot, magyarázatot követelve arra vonatkozóan, hogy az Apple tárolja-e a felhasználók ujjlenyomatára vonatkozó információkat, és ha igen, azt mégis milyen felületen.

kép: hotdigitalnews.com

A minnesota-i politikus most a Samsunghoz fordult és hasonló kérdésekkel bombázza a dél-koreai gyártót is, melyek közt arra a kérdésre is választ vár, hogy egyáltalán milyen jövőbeni tervei vannak a Samsungnak a biometrikus biztonsági funkcióval.

Válasz egyelőre természetesen nem érkezett, mi mindenesetre kíváncsian várjuk a történet végét, melynek részleteit azonnal közölni fogjuk, amint megtudunk valamit.

A szenátor Samsungnak címzett levelét egyébként ide kattintva lehet elolvasni.

(borítókép: thenextweb.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá