A Samsung elnöke szívrohamot kapott, de már nincs életveszélyben

0 1,040

Életveszélyes állapotban, szívrohammal szállították kórházba a Samsung Electronics 72 éves alapítóelnökét a hétvégén. A cégvezető állapota bár mostanra stabilizálódott, nincs kizárva, hogy pozícióját rövidesen fia veszi át.

A szöuli kórházban ápolják Lee Kun-hee-t, a Samsung Electronics vezetőelnökét, miután vasárnap kora reggel szívinfarktust kapott. A 72 éves alapítóelnök állapota mostanra stabilizálódott, így már nincs közvetlen életveszélyben – nyilatkozta a Samsung képviselője az AFP hírügynökségnek. Lee Kun-hee már segítség nélkül lélegzik, akin a kórházba érkezését követően azonnal műtétet hajtottak végre.

Az eset kapcsán több kérdés is felmerült, melyek szerint a ’80-as évek óta a Samsung élén álló elnök nyugdíjba vonulását fontolgatja. Bár az alapítóelnök munkáját a mai napig egyszerre három cégvezető segíti, a Verge hírei szerint abszolút nem elképzelhetetlen, hogy Lee Kun-hee a tanácstagok helyett saját fiát, Lee Jae-Yongot (más néven Jay Y. Lee-t) választja utódjául.

A Verge megemlíti, Lee Jae-Yong megfelelő választás lehetne a Samsung nemzetközi arcának, aki amellett, hogy japánul és angolul is folyékony beszél, több éven keresztül alelnökként dolgozott apja kötelékében egészen 2012-ig.

Ez persze korántsem jelent konkrétumot, hiszen a végső döntést a jelenlegi elnök hozza majd meg, aki feltehetően elsősorban a stratégiát helyezi előtérbe a családi érzelmek helyett.

(kép: rediff.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá