A Samsung már a brutálisan gyors, 5G-s internetet tervezi

3 1,202

Annak ellenére, hogy a legtöbb szolgáltatónál világszerte csak most kezdődött a 4G szolgáltatás, egyesek már az 5G-ről álmodoznak. Tavaly ilyenkor a Samsung bejelentette, hogy az 5G nagyjából 2020 környékén állna készen a nagy nyilvánosságra. Egy teszt során a dél-koreai vállalat összesen 64 antenna segítségével elérte az 1 GB/s letöltési sebességet. Igaz, ez jóval elmarad attól, mint amit az 5G-nek lehet nevezni. Mindenesetre Japánban nekifeküdtek komolyan a témának.

A Japán NTT DoCoMo bejelentette, hogy számos hardver-gyártó partnere, többek között az Alcatel-Lucent, az Ericsson, a Fujitsu, a NEC, a Nokia és a Samsung tesztelte az 5G technológiát. Az 5G-hez kifejezetten magas, 6GHz feletti frekvenciasáv szükséges. Az igazi szupergyors mobilinternettel, akár 10GB/s sebességű adatkapcsolat is elérhető, ráadásul ez akkor is fenntartható, ha számos eszköz próbál csatlakozni a hálózathoz egy időben.

A DoCoMo már elkezdte tesztelni idén az 5G-t a saját K+F központjában, mely Yokosukában, Kanagawa prefektúrában található. A kültéri kísérletek vélhetően a következő évben kezdődnek. Ahhoz, hogy valóban bevezethető lehessen a szolgáltatás 2020-ban, legkésőbb 2016-ban komolyan neki kell állni a fejlesztéseknek, illetve a szabványok meghatározásának. Szerinted van értelme ilyen gyors mobilinternetnek?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

3 hozzászólás

  1. Magyar szokas, hogy az 5G-s nethez is lesz valaszthato 100MB-os, 500MB-os, 1GB-os, 5GB-os csomag, aztan ho vegeig 32kbit/s sebesseg.

    Mar alig varom…

Szólj hozzá