Nokia alapú térképszolgáltatás kerül a Samsung okosóráira

Aggodalomra semmi ok, szó sincs a gyártó által használt GPS szoftver leváltásáról vagy megszüntetéséről, pusztán csak arról, hogy egy alternatív navigációs program is elérhető lesz a Samsung új okosóráin.

Aki nem szimpatizál a Samsung mobileszközein igénybe vehető térképszolgáltatással, annak jó hír lehet a Symphony Teleca és a dél-koreai gyártó által nemrég tető alá hozott megállapodás, melynek értelmében a mobil kommunikációs megoldások fejlesztésére szakosodott vállalat rövidesen megjelenteti saját, Nokia Here alapokon működő navigációs szoftverét. A TurnByTurn névre keresztelt GPS szolgáltatás a Samsung telefonok mellett a gyártó újabb generációs okosóráin is működik majd.

A piacon lévő hasonló megoldásokkal ellentétben a TurnByTurn képes a telefonnal szinkronizált okosórán is megjelentetni a különböző útinformációkat, így nem szükséges folyton a telefon képernyőjét vizslatni, elég csak a csuklónkra pillantani.

A TurnByTurn bár eddig is képes volt a gyártó okosórájával együttműködni, a fejlesztéseknek köszönhetően számos újdonsággal bővült, így egy valóban kiforrott program kerül hamarosan az alkalmazásboltokba, mely elsőként a Samsung Gear 2 és Gear 2 Neo okosóráin lesz kipróbálható.

A program erősen kísérleti jelleggel bár már elérhető a Samsung App Store-ban, de a gyártó közleménye szerint egyelőre csak néhány országban használható. A pontos megjelenésről még nincs információ.

(képek: tizenexperts.com)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá