Már táblagépeken is használható a Samsung-féle új gyerekbarát funkció

A gyártó által elérhető Kids Mode ez idáig is létezett, de a szoftveres funkció legjobb részei eddig csak a Galaxy S5-ön voltak használhatók. Az újdonságokat rövidesen a Samsung táblagépekkel rendelkezők is megkapják.

A Windows Phone rendszerű készülékekkel rendelkezők számára ismerős lehet a Kid’s Corner névre keresztelt biztonsági funkció, mely elsődleges feladata, hogy védelmet nyújtson mobileszközünk és persze a rajta található adatok védelmére. A beépített program lényege, hogy általa egy teljesen különálló környezetet hozhatunk létre csemetéink számára, így garantáltan nem fenyegeti semmi veszély a telefonon tárolt állományokat. Emellett attól sem kell tartanunk, ha a picik netalántán az adott alkalmazásbolt felületére tévednének, hiszen a telefonon elérhető részek mellett azt is beállíthatjuk, mely funkciók működjenek egyáltalán. A gyerek mód jellegű szoftveres jóságról a Galaxy S5 tulajdonosoknak sem kell lemondaniuk, rövidesen mindezt ráadásul a Galaxy táblagépekkel rendelkező felhasználók is kipróbálhatják.

A Samsung-féle Kids Mode, azaz gyerek mód, hasonló védelmet kínál, mint a fentebb említett WP-s megoldás, ám a biztonsági funkció színe-java eddig kizárólag a Galaxy S5-ön volt csak igazán használható. Ennek rövidesen vége, a gyártó bejelentése szerint ugyanis megkezdték a programhoz tartozó frissítés Samsung táblagépekre való eljuttatását is.

A megújult Kids Mode által a különálló felhasználói profil mellett szabályozhatjuk a kontakt listában elérhető személyeket, a telefon által igénybe vehető további funkciókat vagy alkalmazásokat. A funkcióhoz ráadásul jópofa animációs karaktereket és hangokat is rendelhetünk. A szórakozás és adataink védelme is garantált tehát, most már csak arra kell ügyelni, hogy a méregdrága készülék nehogy véletlenül a padlón landoljon.

(képek: Samsung)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá