Samsung: nem lesz KitKat sem a Galaxy S3-ra, sem az S3 minire

1 3,508

A memória csekély mennyiségére hivatkozva nem adja ki egyik legsikeresebb telefonjára és annak mini változatára sem a legújabb Androidot a Samsung. A döntés bár hivatalos, érthetetlen és egyúttal logikátlannak is tűnik, hiszen a rendszer a memóriára vonatkozó igénye szerint 512 megabájtot használ, az említett telefonokban pedig ennek duplája van.

Felhőtlenül már biztosan nem indul majd a Galaxy S3 és S3 minivel rendelkezők hétvégéje, a Samsung ugyanis hivatalosan is bejelentette: nem teszi elérhetővé a szóban forgó telefonokra a legújabb Androidot, annak ellenére, hogy a napokban megjelent, általunk is közzétett dokumentum ennek ellenkezőjét látszott igazolni.

A döntés hátterében a Samsung tájékoztatása szerint elsősorban a telefonok teljesítménye áll, pontosabban az azokban fellelhető RAM mennyisége, ami egyszerűen nem elegendő a KitKat teljes értékű, zavartalan futtatásához.

Kép: upfone.hu

A gyártó közleményében foglaltak szerint a tiltás kizárólag a Galaxy S3 és S3 mini 3G-s változatait érinti, tehát csak azokat a modelleket, amelyekben 1 GB RAM található. A megkötés értelmetlenségét tovább bonyolítja, hogy a KitKat hivatalos rendszerigénye szerint csak 512 megabájtot RAM-ot használ, az említett telefonokban pedig ennek duplája, azaz 1GB RAM van.

A SamMobile egyúttal emlékeztet: az S3-nak így is hosszas támogatás jutott, hiszen az eredetileg 4.0-ás Androiddal megjelent készülékre még a 4.3 is tölthető volt. Hiába, a mese úgy tűnik, itt véget is ért.

(borítókép: allaboutsamsung.de)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá