A Samsung ügyvédje szerint akár egyetlen centet sem láthat az Apple

1 722

John Quinn, a Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan névadó ügyvéd partnere, képviselte a dél-koreai vállalatot a második Apple-Samsung perben. Az Apple eredetileg egy 2,2 milliárd dolláros keresetet adott be, ugyanis azt állították, hogy a Samsung megsértett öt darab almás szabadalmat. A háború első csatája nem igazán az Apple-nek kedvezett, ugyanis a vártnál jóval kevesebb összeget, mindössze 119 millió 600 ezer dollárt ítélt meg a vállalatnak a bíróság. John Quinn szerint lehet, egyetlen centet sem fog látni az Apple.

Tekintettel arra hogy az Apple-nek csak az igényelt összeg 6%-át ítélték meg, ezért sokan úgy tartják, hogy az igazi győztes a Samsung. Ráadásul menet közben kiderült, hogy Tim Cook cége sem ártatlan: ők is megsértettek egy szabadalmat, így 158 ezer 400 dollárt kell fizetniük.

Quinn úgy vélte, hogy az Apple talán egyetlen egy centet sem fog kapni. Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy a második per értéke már sokkal kisebb volumenű, jóval elmarad a korábbi közel 1 milliárdos összegtől. Éppen ezért lehet, hogy az egész per veszteséges az Apple-nek. Több száz millió dollárt fektethettek abba, hogy kiderítsék: mit lopott a Samsung. Nem annyit, mint amit az Apple hitt.

Egyelőre kérdéses, hogy a perek hadának mikor lehet vége, de a Samsung és az Apple rajongói tábor egyaránt úgy véli, hogy ezek teljesen feleslegesek, hiszen egyik cég nélkül nincs a másik. Felesleges parasztvakítás az egész. Szerinted is túlfeszítették a húrt a pereskedéssel?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

1 hozzászólás

  1. kiváncsi lennék, hány, samsungot kompromittáló iratot ettek meg a koreaiak házkutatások idején.

    soha többé samsungot nem veszek!

Szólj hozzá