Leváltották a Samsung vezető dizájnerét

A Galaxy S5 küllemét ért kritikák miatt megválik korábbi vezető dizájnerétől a Samsung. Chang Dong-hoon helyére a ’90-es években autókat is tervező Lee Min-Hyuk kerül.

Chang Dong-hoon bár továbbra is a Samsung kötelekében dolgozik majd, a vállalat mobilok tervezéséért felelős szakemberének korábbi helyét hamarosan Lee Min-Hyuk veszi át – írja a Reuters információira hivatkozva a The Verge. Az oldal értesülései szerint a szerepcsere hátterében a vállalat legújabb csúcsmobilját, a Galaxy S5 küllemét ért kritikák állhatnak, melynek eredményeként a Samsung radikális változtatásokat tervez érvénybe léptetni, s ennek első lépéseként váltják le az előző dizájn-gurut.

A Chang Dong-hoon helyére kerülő 42 éves Lee Min-hyuk neve ismerősen csenghet a régebbi Galaxy telefonokkal rendelkezők számára, ő volt ugyanis, akinek első vázlatai jelentették a széria kiindulópontját, de szakember már az 1990-es években is vezető pozíciót töltött be a Samsungnál: akkor a vállalat és a Renault között létrejött partnerség kapcsán személygépkocsik tervezésére kérték fel.

A Samsung bár egyelőre nem kommentálta a híreket, a fordulat teljesen váratlanul érte a sajtót, hiszen a gyártó alig másfél hónapja piacra került csúcsmobilja, a készülék dizájnját illető negatív visszajelzések ellenére is elképesztő népszerűségnek örvend.

Talán az új dizájner hozza el a Samsung műanyaggal való szakításának oly rég várt idejét?

(kép: Samsung)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá