A nagy vízállóság teszt: Galaxy S5 vs. Xperia Z2

1 15,644

A neves gyártók közül a Sony honosította meg elsőként a víz- és porállóságra vonatkozó szabványt újgenerációs mobiltelefonjaiban. Vajon a lépéselőny egyúttal jobb szolgáltatást is ígér? Erre volt kíváncsi egy Youtube-felhasználó.

A strapabíró jellemzőkkel szerelt mobiltelefonok eddig köztudottan szinte csak a Sony műhelyéből kerültek ki, idén februárban azonban már a Samsung is hasonló tulajdonságokkal látta el következő generációs Galaxy készülékét, a tavalyi S4-et váltó Galaxy S5-öt. A gyártó által beharangozott IP67 szabvány a cseppállósággal ellentétben valóban tartós vízállóságot ígér akár egy méter mély vízben is, melyben a Samsung tájékoztatása szerint nem kevesebb, mint 30 percig is vígan ellubickol a telefon.

De vajon a jókora lépéselőnyben lévő Sony vagy a Samsung saját megoldása jelenti a minőségibb szolgáltatást? Erre volt kíváncsi az Inam Ghafoor nevű Youtube-felhasználó, aki összevetette a két telefon vízzel való találkozását, pontosabban azt, hogy egy jókora kannában vajon melyik csúcsmobil állja jobban a sarat. A szóban forgó pasas semmit sem bízott a véletlenre, a 30 perces időt ugyanis jócskán kitolva, közel másfél(!) órán át úsztatta a Galaxy S5-öt.

És a végeredmény? Nem lőjük le a poént, beszéljen helyettünk az alábbi videó, azt azonban hozzáfűznénk: az úriember a teszt készítése előtt valószínűleg nem látta azt a felvételt, amelyben nemhogy úsztatják, egyenesen tisztára mossák az új zászlóshajót. Hát hiába. Egy Galaxy S5, azért csak Galaxy S5.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •