Flappy Bird-szerű játékkal újít a Rovio is

0 814

Minden idők legrosszabb és egyben legjobb játékának járó címét nyerte el a Flappy Bird, mely azóta rengeteg fejlesztőt megihletett. Most épp az Angry Bird-széria mögött álló Rovio készül hasonlót megjelentetni.

Az utóbbi hónapok, sőt talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt évek egyik legaddiktívabb játékaként könyvelhettük el a Flappy Birds-öt, mely a megjelenését követő néhány nap alatt több millió forintnak megfelelő dollárt termelt készítőjének. Pedig az egyszerű, már-már idejétmúlt grafikával operáló játék receptje abszolút idegőrlő, sőt, közel teljesíthetetlen, mégis rengeteg felhasználót ihletett meg saját verziójának elkészítésében. Hasonló lépésre szánhatja el magát rövidesen az Angry Birds franchise-ot megteremtő finn kiadó, a Rovio.

A stúdió közleménye alapján a készülő újdonság Retry néven lesz elérhető, mely teljes egészében a Flappy Bird-szerű élményre(?) hajaz némi különbséggel: kis madárka helyett egy repülőgép irányítása lesz a feladatunk, amivel az akadályok közti manőverezés mellett pontokat is kell gyűjtenünk. A Flappy Bird-érzésről a jól ismert 8-bites grafika és fülbemászó Mario-jellegű háttérzene gondoskodik majd.

A játék megjelenésével kapcsolatban egyelőre annyit árultak el a készítők, hogy az indulás napján elsőkörben csak az Apple mobileszközeire lesz letölthető, az androidosoknak egy kicsit várniuk kell majd. Az előzetest elnézve azonban úgy tűnik, érdemes lesz:

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá