Betiltották a WhatsAppot Iránban

0 786

Megtiltották a WhatsApp nevű népszerű üzenetküldő szolgáltatás országon belüli és kívüli használatát az iráni hatóságok. A döntés hátterében Mark Zuckerberg áll.

Irán egész területén és az országon kívül is egyaránt blokkolják a milliók által használt üzenetküldő alkalmazás, a WhatsApp használatát, beleértve a szolgáltatáshoz tartozó más weboldalak hozzáférését is – írja a Fox News információira hivatkozva a PhoneArena.

A népszerű alkalmazás korlátozására vonatkozó döntés hátterében a Facebookot alapító Mark Zuckerberg áll, akit Abdolsamad Khorramabadi, az iráni internetes bűncselekmények bizottságának vezetője szerint „meg kell állítani”.

kép: phonearena.com

Az internet alapú kommunikációs szolgáltatások bilincs alá helyezése Iránban nem új keletű dolog: tavaly a hasonlóképpen óriási felhasználói bázissal rendelkező WeChat használatát tiltották be az egész ország területén, melyhez most már a WhatsApp is csatlakozik.

Egy, a Fox News-nak interjút adó névtelenséget kérő iráni blogger elmondta: a teheráni rezsim egyszerűen retteg a közösségi média által életre hívott hatalomtól. Úgy tartják, az ilyen oldalak és szolgáltatások egyformán nagy veszélyt jelentenek a kormányra nézve, melynek elsődleges oka az információcsere.

Kisebb érdekesség, hogy bár a WhatsApp néhány hete immár a Facebook tulajdonában van, maga a közösségi oldal továbbra is elérhető az országban, ahogy a legtöbb hasonló szolgáltatás, mint az Instagram, a Twitter, a Viber és a Youtube is.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá