Önálló dokumentumszerkesztőt adott ki a Google

0 700

Aki kizárólag dokumentumokat szerkesztene mobilján vagy táblagépén, annak jó hírünk van: a funkció mostantól különálló appban is elérhető, így nem szükséges letölteni a teljes Google-pakkot.

A dokumentumok szerkesztésére eddig is számos hasznos alkalmazás állt rendelkezésünkre, ezek azonban sokszor felesleges dolgokat is tartalmaztak. A problémának mostantól vége, a Google ugyanis elérhetővé tette saját Drive szolgáltatásához tartozó Docs app különálló változatát.

A Google Dokumentumokra keresztelt applikáció teljesen ingyen érhető el a Play Store-ban, s mint azt neve is mutatja, kizárólag a dokumentumok szerkesztését hivatott ellátni. Nincs felesleges funkció vagy a felhasználóra erőltetett szolgáltatás, így tényleg csak azt kapjuk, amire valóban szükségünk is van.

A régi-új alkalmazással nem csak szerkeszthetjük, de megoszthatjuk a szöveges állományokat, így akár egyszerre többen is dolgozhatnak ugyanazon a dokumentumon, megjegyzéseket írhatunk, az app ráadásul offline lehetőséget is kínál, mely által internetkapcsolat hiányában sem kell abbahagynunk a munkát. Külön megjegyzendő, hogy az alkalmazás mindent automatikusan elment gépelés közben.

A keresőóriás tájékoztatása szerint a Google Dokumentumok mellett már készül a prezentációhoz és a táblázatkezeléshez szánt különálló változat is (de további újdonságokra is számíthatunk majd) melyek közül az utóbbi már most elérhető, ráadásul ugyancsak ingyen.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá