Még mindig a Samsung adja el a legtöbb mobilt

2 798

Annyi készüléket adott el néhány hónap alatt a Samsung, mint az Apple, a Huawei, a Lenovo és az LG együttvéve. A dél-koreaiak magabiztosan vágtatnak az élmezőnyben, a többiek pedig tisztes távolságból követik az eseményeket.

Enyhe visszaesés tapasztalható a globális okostelefon-piacon az idei első negyedév adatait nézve: az IDC legfrissebb számai szerint idén január 1-je és március 31-e között 281,5 millió okostelefon talált gazdára – ez azonban még így is 2,8 százalékkal kevesebb a tavalyi év utolsó negyedévében közölt hasonló adatokhoz képest. A két kategóriát (okostelefon + feature phone) összesítve mintegy 448,6 mobilkészüléket értékesítettek világszerte az első triszemeszterben.

kép. idc.com

A gyártók szemszögéből nézve továbbra sincs különösebb változás: a piackutató cég adatai szerint a Samsung elsöprő többséggel vezeti az élmezőnyt, a maga 85 milliós (okostelefon) és 23,9 milliós (feature phone) eladásaival. A legnagyobb riválisként számon tartott Apple az idei első negyedév során 43,7 millió készüléket értékesített, ami egyúttal 16,8 százalékos előrelépés a tavalyi időszakhoz képest. A lista további részét a Huawei (13,7 millió), a Lenovo (12,9 millió), és az LG (12,3 millió) fej-fej mellett haladó eladási mutatói uralják.

Ami viszont igazán érdekes, hogy a négy szóban forgó gyártó összesen nem adott el annyi mobilt, mint amennyit a Samsung egyedül.

Kíváncsian várjuk, miként változik (ha egyáltalán változik) majd a felhozatal jövő év ilyenkor.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

  1. És nem azért, de szerintem az egyik legmegbízhatóbb márka. Sajnos kicsit elfogult is vagyok, de imádom!!

Szólj hozzá