Ilyen telefontöltőt még biztosan nem láttál

0 7,552

Közösségi finanszírozásból kísérelnék meg piacra dobni azt a telefontöltőt, amely a felhasználó mozgási energiájából termelne áramot. A gyűjtési időszakból még 9 nap van hátra, a projekt elképesztő siker lehet.

Mobileszközeinkről köztudott, hogy pontosan akkor hajlamosak lemerülni, amikor a leginkább szükségünk volna rájuk, ráadásul még rosszabb a helyzet, ha a töltéshez szükséges eszközök abszolút nincsenek a kezünk ügyében. Erre a problémára nyújthat forradalmian új megoldást egy közösségi tőkegyűjtésből fedezni kívánt telefontöltő, amely mozgásunk által generált energiát alakítani át a töltéshez szükséges elektromos árammá.

Az iMoveCharger szinten minden okostelefonnal és táblagéppel kompatibilis lenne, működése pedig a hagyományos felhúzós mechanikus órákhoz hasonló. A készülék belsejében található miniatűr generátor a használója által termelt mozgási energiát elektromos árammá alakítja, így kocogás, de még sétálás közben is némi plusz töltöttséghez juttathatjuk mobileszközünket, ami értékes percekkel fogja meghálálni a törődést. Az iMoveCharger igazi különlegessége azonban nem ez, hanem a készülék előlapján található kijelző, amely a mozgás során elégett kalóriát is jelzi.

A projekt megvalósulásához mintegy 25 ezer dollárra lenne szüksége a töltő kitalálójának, amelyből eddig – a cikk írásának pillanatában – 2700 dollár jött össze. Hogy a termék valaha elkészül-e egyelőre nem tudni, a gyűjtés időszakból még 9 nap van hátra, így csak reménykedni tudunk, hogy sikerre viszi elképzelését az ötletgazda, amit egyébként 80 dollárért (kb. 17 ezer ft) tervezett piacra dobni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá