Galaxy S5: íme, három hasznos tipp az ujjlenyomat-olvasóhoz

1 3,636

Három egyszerű tippel igyekszik segíteni az újdonsült Galaxy S5 tulajdonosokat a Samsung, hogy profikat megszégyenítő módon tudják kezelni a készülék ujjlenyomat-olvasóját.

Elsőként az Apple alkalmazta tavaly bemutatott csúcsmobiljában a biometrikus azonosításra alkalmas ujjlenyomat-olvasót azzal a céllal, hogy a modern technikának megfelelő korszerű biztonsági megoldást nyújtsanak a mobileszközökön tárolt adatok védelme érdekében. A cupertinó-iak után szerencsére jó pár gyártó követett el hasonló lépést, így például a HTC aktuálisan új zászlóshajója mellett már a Samsung Galaxy S5 készülékében is fellelhető ez a fajta védelem.

A funkció használatának megkönnyítéséhez a Samsung most egy képekkel illusztrált útmutatót tett közzé, melyben három egyszerű tippet oszt meg, ami a telefont most beszerezni tervezők mellett a Galaxy S5-tel már rendelkezőknek is hasznos tanácsokkal szolgálhat.

1. ne nyomjuk, húzzuk

A Galaxy S5-be épített ujjlenyomat-olvasó használata nem igényel különösebb erőkifejtést, hiszen a szkenner kellőképpen érzékeny ahhoz, hogy egy könnyed mozdulattal feloldjuk a telefont.

2. függőleges mozdulat helyett természetes gesztusok

A Samsung szerint felesleges az ábra által jelzett függőleges irányba történő gesztushoz kőbe vésve ragaszkodni, hiszen a készülék a természetes mozdulatokat is ugyanúgy képes kezelni.

3. regisztráljuk egyszerre három ujjlenyomatunkat

A Galaxy S5 köztudottan három ujjlenyomatot képes kezelni, azonban, ha a készüléket csak mi magunk fogjuk használni, érdemes rögvest mindhárom opciót kihasználni és megadni sajátunkat. Ezzel nemcsak, hogy biztonságosabbá tesszük a készüléket, de a használatot is jóval megkönnyíthetjük, hiszen egyetlen ujjunk helyett a másikkal is lehetőségünk lesz feloldani a telefont.

(képek: global.samsungtomorrow)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá