Jön fel a KitKat, de még mindig a Jelly Bean a legnépszerűbb

Kiadta aktuális hónapra vonatkozó Android-verziók megoszlását bemutató táblázatát a Google: a KitKat szélsebesen tör előre, de a régebbi változatok továbbra is a népszerűbbek nála.

Tavaly szeptemberben jelentette be legújabb mobil operációs rendszerét a Google, de az időközben eltelt közel egy év alatt még mindig csak néhány gyártó tette lehetővé a KitKatre való frissítést – annak ellenére, hogy a Google korábban nem egyszer tett arra ígéretet, hogy régebbi készülékekre is elérhető lesz a csokoládéról elnevezett Android-verzió.

A helyzet bár némileg javult – derül ki a Google legfrissebb Android disztribúciókat bemutató táblázatából – továbbra is a Jelly Bean, és úgy általában a régebbi Android-változatok számítanak a legelterjedtebbnek: a jelenlegi adatok szerint az androidos mobileszközök több mint felén (60,8%) a Jelly Bean (és annak korábbi rendszerverziója) fut.

Az előző hónaphoz képest most 8,5 százalékon áll a KitKattel rendelkező készülékek aránya, ami az előző hónapok során közölt számokhoz képest is jócskán több, hiszen márciusban még alig 2 százalékot tudhatott magáénak a csokidroid.

A most megosztott adatokat elnézve a legérdekesebb viszont kétségkívül a Gingerbread és az Ice Cream Sandwich közti különbség: ma lényegesen többen használják a 2.3-as sorozatú egyébként négy évvel(!) ezelőtt kiadott operációs rendszert, mint utóbbit, ami ráadásul jóval biztonságosabbnak is számít.

Az elkövetkezendő hetekben még inkább érdemes lesz figyelemmel kísérni a Google háza táján zajló eseményeket, ugyanis hamarosan kezdetét veszi a keresőóriás éves fejlesztői konferenciája, amelyen az újdonságok között bemutatásra kerül majd az új Android is.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá