Kettéválik a Foursquare, jön az új becsekkolós app

0 938

A könnyebb használat érdekében egy újabb alkalmazást ad ki a Foursquare, melyhez jó pár közösségi funkció is dukál majd. Az új becsekkolós app heteken belül megjelenik.

A Foursquare-t legtöbben két dologra használják: egyrészt becsekkolásra, másrészt ismerőseink becsekkolásának lájkolására. Az alkalmazás mögött álló fejlesztőcég bejelentése szerint ezt a két funkciót különítik el hamarosan egymástól, így a két tevékenység két különálló, de egymáshoz szorosan kapcsolódó alkalmazáson keresztül lesz elérhető (persze némi extrával megfűszerezve) – jelentette be csütörtökön a Foursquare hivatalos blogbejegyzésében.

A Swarm néven érkező új alkalmazás elsősorban a Foursquare-s ismerőseinkkel való kapcsolattartásban segít majd, amihez jó pár közösségi funkció is érkezik. Ezzel kapcsolatban valami olyasmit kell elképzelni, hogy egy-egy bejelentkezés alkalmával például közös kávézásra vagy meccs nézésre invitálhatjuk majd a közelben lévő ismerőseinket, vagy az adott helyen bejelentkezett egyéneket.

kép: The Verge

Szintén a Swarm által lesz elérhető barátaink Foursquare-s tevékenységének nyomon követésére alkalmas hő térkép, de megújul a becsekkolás, ami az új felületet mellett a mostanihoz képest jóval gyorsabb és egyszerűbb is lesz.

Ugyan megmarad, de átalakul az alap Foursquare, ami a jövőben egyfajta intelligens információs központként szolgál majd. Képes lesz bonyolultabb kérdések megválaszolására is. Például: ha éppen egy vacsorával egybekötött randevúhoz keresünk megfelelő helyszínt, a szükséges kulcsszavak megadása után az alkalmazás kilistázza a közelben lévő éttermeket, bárokat.

A megújult Foursquare a nyár vége felé, míg a közösségi funkciókkal érkező Swarm már néhány héten belül minden fontosabb mobilos platformra tölthető lesz.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá