Galaxy S5: jön a Google Play-es változat is

A megannyi változat mellett a tiszta Androidot futtató Galaxy S5-öt sem kell majd hiányolni, a hivatalos bejelentésre ráadásul heteken belül sor kerülhet.

A tavaly debütált Galaxy S4-hez hasonlóan idén is megjelenteti aktuális zászlóshajójának Google Play-es kiadását a Samsung, mely a most kiszivárgott információk tanúsága szerint nagyon rövid időn belül hivatalos formát ölthet. A GPE (Google Play Edition) készülékek legfontosabb ismérve, hogy míg hardver tekintetben egy az egyben megegyeznek az eredeti változattal, addig szoftveroldalról a mindenféle extráktól mentes tiszta Android verziót futtatják, a rendszer és a kapcsolódó alkalmazások naprakészen való tartásáról pedig maga a Google gondoskodik.

A Google Play-es kiadású Galaxy S5 jó választás lehet azoknak a vásárlóknak, akik amúgy is befizetnének a Samsung legújabb telefonjára, de nem szimpatizálnak a gyártó által előretelepített programokkal, vagy a TouchWiz felülettel.

Az újabb Galaxy S5 pontos megjelenése és ára sem ismert még, ám a hivatalos bejelentést egyre többen a Google heteken belül kezdődő fejlesztői konferenciáján valószínűsítik. A mobilhoz tavalyhoz hasonlóan valószínűleg most is csak a Google saját webáruházán keresztül lehet majd hozzájutni.

Idei csúcsmobilját másfél hónapja leplezte le a Samsung: a Galaxy S5 egyik nagy durranása a hátulsó kamera alatt megbúvó szívritmus mérő, melyhez jó pár hasznos alkalmazás is érkezett.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá