Érkezőben a Galaxy S5 mini változata is

A normálmérettel rendelkező Galaxy S5 mellett természetesen érkezik annak mosásban összement változata is. A pletykák szerint ráadásul az S5 mini ugyanúgy vízálló lesz, mint a nagytesó.

A Galaxy S5-öt hivatalosan a februári MWC-n leplezte le a dél-koreai gyártó, mely hivatalosan április 11-e óta kapható szerte a világban, így többek között hazánkban is. Az új csúcsmobil megjelenését óriási várakozás előzte meg az első (nyitó) hétvégén: több százan álltak sorba a környező országok mobilszolgáltatói előtt, hogy elsők között juthassanak a legújabb zászlóshajóhoz. Emellett egyre inkább tényként kezelendő a dolog, hogy a Galaxy S5 bizony alaposan ráver majd az elődre, hiszen az eddig megjelent információk is mind arról adnak számot, hogy jóval többet adhatott el az új készülékből a Samsung, mint az előző generációs modellből.

A Samsung jó szokásához híven aktuális mobilját ismét különféle változatokban igyekszik piacra dobni, melyek közül a fotózásra kihegyezett K Zoom már meg is érkezett.

Most egy újabb S5 variánsról szólnak a pletykák, méghozzá annak mini névre keresztelt változatáról. Az S5 mini (akárcsak az előd esetében) némileg kisebb képernyőmérettel és valamelyest butítottabb hardverrel érkezik (ami persze az árcédula esetében is némileg kedvezőbb árfekvést jelent majd). A híresztelések egyébként a Snapdragon 400-as sorozatgyártmányú négymagos processzorát, 16GB belső tárhelyet és 1,5GB RAM-ot emlegetnek, 8 megapixeles front- és 2 megapixeles hátoldali kamerával, mindezt egy 4,5 colos 1280 x 720 pixel felbontású kijelző alá rejtve. Külön megjegyzendő, hogy a Samsung állítólag a vízállóságot lehetővé tévő IP67 szabványt sem hagyja majd ki, mely által 1 méteres vízben is könnyedén elúszkál a telefon.

A fentebb említetteken túl leginkább a mobil megjelenése lehet érdekes: többen úgy vélik már a nyár elején megvásárolható lesz.

(kép: pcadvisor.co.uk)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá