Samsung: csökkent a profit, de a foci vb óriási előnyt jelenthet

0 1,434

Bár csökkent a dél-koreai gyártó aktuális negyedévre vonatkozó nyeresége a tavalyi évben prezentált mutatókhoz képest, a közelgő Brazil futball-világbajnokság tetemes előnyhöz juttathatja a Samsungot az elektronikai óriások mezőnyében.

A tegnapi nappal hivatalosan is nyilvánosságra hozta a 2014-es év aktuális negyedévére vonatkozó pénzügyi adatait a Samsung. A koreai székhelyű vállalat jelentése szerint bár a januártól márciusig tartó három hónapos időszak alatt 3,3 százalékkal csökkent a nyereség a tavaly ugyanekkor közzétett adatokhoz képest, így is közel 6,2 milliárd amerikai dollárnak megfelelő tiszta profitról számolt be a dél-koreai óriás – írja a Reuters. A londoni világhírügynökség egyúttal emlékeztet: ez 1,2 százalékkal kevesebb a 2013-as évben prezentált mennyiséghez képest, akkor a gyártó ugyanis 6,3 milliárd dollárnak megfelelő bevételről adott jelentést.

A Samsung legnagyobb előnyét továbbra is készülékeinek széles portfóliójából nyeri, hiszen a dél-koreai óriás a csúcskategóriás mobilok mellett az olcsóbb árkategóriába illő telefonokat is forgalmaz.

A gyártó a közelgő futball-világbajnokság kapcsán pozitívan tekint a jövőbe, mely nemcsak az okostelefon eladások, hanem az időközben piacra kerülő újabb tévémodellek miatt is tetemes előnyhöz juttathatja a Samsungot a többi versenytárshoz képest.

A Samsung idei egyik legfontosabb termékét, a Galaxy S5-öt alig pár hete tette elérhetővé, a csúcsmobil iránti kereslet ráadásul minden elemzői várakozást felülmúlt.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá