Okostelefon-piac: még mindig az élmezőnyben a Samsung

0 954

Továbbra is a Samsung áll az első helyen az okostelefon gyártók piaci részesedését bemutató globális tabelláján. Noha a vállalat részesedése némileg csökkent, nincs számottevő változás a felhozatalban.

Nincs különösebb változás a legnagyobb okostelefon gyártókat rangsoroló táblázat élmezőnyében – derül ki a Strategy Analytics a világ vezető mobil vállalatainak piaci részesedését bemutató legfrissebb kutatásából. Az elemzőcég által tegnap nyilvánosságra hozott adatok szerint bár megőrizte vezetőpozícióját, a dél-koreai óriás idei negyedéves piaci részesedése 1,2 százalékkal esett vissza a tavaly ugyanekkor közölt eredményekhez képest, így a korábbi 32,4 százalék helyett most 31,2 százalékon áll a Samsung.

A legnagyobb riválisként számon tartott Apple részesedése is csökkent, a tavalyi évhez képest (17,5%) a mostani időszakban 15,3 százalékot könyvelhet el az iPhone-t gyártó cég. Az okostelefonok eladását összehasonlítva, a januártól márciusig tartó negyedévben összesen 89 millió készüléket értékesített a Samsung, míg az Apple lényegesen kevesebbet, csupán 43,7 milliót.

A lista további szereplőit tekintve sem tapasztalható különösebb átrendeződés: a globális versenyben harmadik a kínai Huwaei (4,7%) és negyedik a személyi számítógépek és laptopok forgalmazásával is foglalkozó Lenovo, mely ráadásul a korábbi 3,9 százalékos piaci részesedését az idei negyedévben 4,7 százalékra növelte.

(kép: Mashable)

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá