Zuhanórepülést vett az Angry Birds

0 2,962

Egyszer minden jó véget ér, az Angry Birds esetében pedig úgy tűnik, karnyújtásnyira van ez a pillanat: drasztikusan csökkent a játék mögött álló kiadó profitja.

Az Angry Birds-öt aligha kellene bemutatni, hiszen a Rovio gondozásában készült program évek óta meghatározó szereplője az alkalmazásboltoknak és minden valamirevaló okostelefonon ott figyel. Arról nem is beszélve, hogy a fiatalabb korosztály, de még az idősebbek közül is nehezen találnánk olyat, aki ne játszott, vagy legalább ne hallott volna a népszerű sorozatról. A sikerszéria most azonban erőteljesen megtorpanni látszik.

A cég aktuális pénzügyi jelentéséből kiderült, mintegy 50 százalékkal csökkent a profit, így a kiadó történetében most először volt tapasztalható komolyabb visszaesés. A The Guardian beszámolója szerint 2012-ben mintegy 263 millió havi aktív játékost számlált a program, de a mostani csökkenés bejelentésével feltehetően ennél jóval kevesebbről ad majd számot a Rovio.

A nyereség drasztikus változásának hátterében többen egyébként a kiadó által katonamód diktált free-to-play modellt valószínűsítik: az alapjáték bár ingyenes, plusz tartalmakhoz mégis kizárólag fizetés ellenében juthat a felhasználó, ami pedig nem éppen a pénztárcakímélő megoldásról ismerszik meg.

A cég persze ettől függetlenül is még igencsak messze áll attól, hogy csődbe menjen, hiszen az újabb Angry Birds-epizódok mellett már javában készül a játék történetén alapuló mozifilm is. A stratégia megváltoztatása ugyanakkor elkerülhetetlennek tűnik.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá